AJANKOHTAISTA

Vanha on taas arvossaan

15.03.2017

Teemme parhaillaan kunnostustöitä Kuitian kartanossa. Kengitämme hirsirakennuksia, korjaamme kattorakenteita yms. Kartanon pihapiirin vanhat rakennukset saavat vuosikymmeniä lisää elinaikaa ja ilahduttavat historiallisilla, esteettisillä arvoillaan myös tulevia sukupolvia. Hienoa, että vanha on taas arvossaan!

WP_20170125_14_22_45_Pro

WP_20170306_16_52_11_Pro

EDELLINEN CASE:
Pappilan uusi elämä meren rannassa

Nivala, katon purku 044

Historiallisia arvoja sisältävä hirsirakenteinen pappila sai uuden elämän, kun se siirrettiin meren rantaan eteläiseen Suomeen. Talo korjattiin perinteisin menetelmin, mukana on iso joukko eri alan kokeneita ammattilaisia: kirvesmiehiä, kivimiehiä, maalareita, ikkunan kunnostajia, sähkömiehiä jne.

Siirsimme syksyllä 2013 suuren hirsirakennuksen Pohjanmaalta Etelä-Suomeen. Aikaisemmin pappilana toimineessa hirsirakennuksessa on noin 350 neliötä. Hirret numeroitiin huolellisesti ja talo purettiin varovasti välivarastoon odottamaan rakennuslupaa uuteen paikkaan.

Yksikerroksinen pappila siirretään uuteen käyttöön meren rannalle. Rakennus entisöidään korkealaatuiseksi vapaa-ajan taloksi. Työssä noudatetaan vanhoja työmenetelmiä ja mm. vanha kivijalka siirretään. Haastava ja innostava projekti, joka valmistuu kokonaisuudessaan muutaman vuoden päästä.

Pystytys alkaa!

Nyt alkuvuonna 2016 on pystytys täydessä käynnissä, kun luvat ovat kunnossa ja suunnittelu valmis. Osa hirsistä on vaihdettu ja pohjakuvaan on tehty muutoksia – uusia sisäseiniä varten veistimme uudet hirret ja puhdistimme vanhat hirret. Kesän 2016 aikana valmistuu talon runko ja vesikatto. Sen jälkeen hirret saavat laskeutua ja kesällä 2017 alkavat sisustustyöt. Hieno tulee!

Nettiin kuva 2

Nettiin kuva 1